Välj en sida

Om Guldbutiken Tre Smeder

Personlig service har alltid varit nummer 1 hos Guldbutiken Tre Smeder i Eskilstuna. Du som kund ska alltid känna dig välkommen och det ska vara bekvämt att få hjälp.

Fashion är vår kunskap och inom vår butik ska du alltid kunna hitta ett smycke som passar just dig. Vi kan även erbjuda en rad andra tjänster inom vårt expertisområde. Det lilla formatet gör att vi kan hålla bra priser och korta leveranstider. Här hittar du de flesta märkesvaror inom branschen samt fina klockor.

Familjeföretaget

Ingrid Grönkvist Rudling och Arle Grönkvist startade Guldsmedsbutiken Tre Smeder i Eskilstuna 1999.

Ingrid har verkat inom branschen ända sedan 1971 och har stor kunskap inom många av branschens områden. Hon är utbildad guldsmed i Strålnäs Guldsmedsskola och är både guldsmedsmästare och värderingsman. Hon var den första kvinnan i Sverige som blev ansluten till Granskningsnämnden för blivande guldsmeder. Från 1980 till 1998 hade Ingrid en egen ateljé i Stockholm.

Arle startade sin karriär 1965 som lärling och har arbetat i branschen sedan dess. Han är specialiserad inom kedjetillverkning och tillverkade världens största Bissmarklänk i silver 1996. Länken hade en vikt på ca 2,5 kilo.

Nu drivs Tre Smeder av Emma Persson, som är bonusbarnbarn till Ingrid och Arle och nästintill uppvuxen i butiken. Ingrid och Arle har varit Emmas mentorer under en lång tid och de jobbar fortfarande kvar i butikens verkstad med sin otroliga kompetens och erfarenhet. Det innebär att du kommer kunna få hjälp med samma typ av guldsmedsjobb som tidigare.

Den nya generationen

När Emma var 18 år började hon sommarjobba hos Tre Smeder, vilket hon tyckte var helt fantastiskt kul. Yrket passade henne som handen i handsken, vilket ledde till att hon så småningom började jobba heltid och nu även driver butiken. Tillsammans med Ingrid har hon kommit på många roliga idéer och många av dom har lett till både häftiga event och nya samarbeten.

Emma är ung och ödmjuk men har lång erfarenhet. Eftersom hon är uppvuxen i en riktig guldsmedsfamilj så har hon haft turen att lära sig en hel del under alla år både från verkstaden och i butiken.

Det finns många tankar och idéer om hur Tre Smeder ska utvecklas i framtiden. Oavsett framtidstankar och planer så är det viktigaste att du som kund fortfarande är i fokus och får den experthjälp du behöver, självklart i kombination med ett trevlig bemötande.